Aarhus Universitets segl

Sidste hvilested: Universitetet

Flere amerikanske universiteter tilbyder ansatte og tidligere studerende et sidste hvilested på campus i form af mindelunde og gravkamre. Det gælder f.eks. University of Richmond i Virginia, hvor en smukt dekoreret væg i en af universitetets haver indeholder små rum til urner. Et rum kan erhverves for den nette sum af 3000 dollars.
David D. Burhans, pensioneret teolog fra University of Richmond, fremhæver mindelundens unikke, fredfyldte karakter, selvom den ligger et stenkast fra det pulserende campusliv.
– Det er et smukt sted. Nærmest helligt, siger han til The New York Times.
Stinne Bille er alumnekoordinator ved Aarhus Universitet og arbejder på at få tidligere studerende tættere knyttet til universitetet. Hun ser store muligheder i et AU-gravkammer.
– Med sådan et tilbud kunne vi virkelig få en evig relation i stand mellem universitetet og alumnerne. Måske under overskriften ”Fra vugge til krukke”, siger hun med et glimt i øjet.
Universitetshistoriker Palle Lykke gør opmærksom på, at der allerede er et gravsted på Aarhus Universitet.
– Ved siden af Søauditorierne ligger Victor Albeck begravet. Han var overlæge og nok den betydeligste forkæmper for oprettelsen af Aarhus Universitet, siger Palle Lykke og tilføjer, at overlægens kone, Ella Albeck, tillige ligger i graven, selvom hun ikke er nævnt på gravstenen.