Aarhus Universitets segl

Alumner kårer årets nyuddannede cand.oecon. 2010

Tidligere forsvarsminister Søren Gade overrakte den hæderfulde pris til Morten Hedegaard Rasmussen på vegne af Oeconforeningen.


– Det er naturligvis en særlig ære at blive påskønnet af erfarne cand.oecon.er, siger Morten Hedegaard Rasmussen, som er den stolte modtager af cand.oecon.-prisen. Prisen blev overrakt af tidligere forsvarsminister Søren Gade, som selv er cand.oecon. fra Institut for Økonomi ved Aarhus Universitet og derfor også medlem af Oeconforeningen. Sammen med den fornemme pris følger en check på 15.000 kroner., som er sponsoreret af Morten Amtrup Holding ApS.
– Der var indstillet en række meget kvalificerede kandidater fra såvel medstuderende som undervisere på studiet. Morten Hedegaard Rasmussens årelange virke i Oeconrådet, uddeling af Den Gyldne Pegepind og initiativtager til foredragsarrangementer sammenholdt med et studie afsluttet på normeret tid har været nogle af de forhold, vi i udvalget har lagt vægt på, siger direktør og cand.oecon. Morten Amtrup om baggrunden for valget af Morten Hedegaard Rasmussen som den første modtager af Oeconforeningens cand.oecon.-pris nogensinde.
Selve prisoverrækkelsen fandt sted ved Oeconforeningens årlige Oeconkonference, som i år havde fokus på ”Hvad skal Danmark leve af?” Blandt årets indlægsholdere var en række fremtrædende cand.oecon.er - blandt andet skibsreder Nils Smedegaard Andersen, CEO i A.P. Møller-Mærsk A/S samt professor og tidligere overvismand Torben M. Andersen fra Institut for Økonomi.
– Vi er rigtig glade for, at vi her på instituttet har en meget aktiv alumneforening. Jeg forventer nemlig, at det fremover bliver afgørende for universiteterne, at vi formår at fastholde kontakten til alumner, siger Per Baltzer Overgaard, institutleder ved Institut for Økonomi, som også ser den nyindstiftede cand.oecon.-pris som en god mulighed for at skabe opmærksomhed omkring instituttets kandidater.
– Vi uddanner årligt cirka 100 cand.oecon.er, som gennem vores uddannelse har fået et rigtigt godt grundlag for at gøre en forskel for vores samfund.


 

Oeconforeningen

Oeconforeningen blev stiftet 1992 og er en alumneforening for cand.oecon.er fra Aarhus Universitet, Oeconforeningens primære formål er at skabe rammerne for et aktivt fagligt og socialt netværk for cand.oecon.er på tværs af årgange og brancher. Samtidig bidrager Oeconforeningen også til at fastholde kontakten mellem færdiguddannede cand.oecon.er og Institut for Økonomi.
Oeconforeningens hjemmeside: www.oeconforeningen.dk

 


Cand.oecon.-prisen

Cand.oecon.-prisen er indstiftet i 2010 og blev uddelt første gang den 25. september 2010.

Hovedkriteriet for tildelingen af prisen er, at der er tale om en nyuddannet cand.oecon., der har medvirket til at skabe et inspirerende og levende studiemiljø, hvor konkrete, såvel faglige som sociale, tiltag har været med til at påvirke studiet i en positiv retning.

Såvel studerende som undervisere ved Institut for Økonomi har kunnet indstille kandidater til prisen.
Bedømmelsesudvalget har bestået af:

  • Søren Gade, tidligere forsvarsminister
  • Michael Svarer, professor ved Institut for Økonomi, Aarhus Universitet
  • Per Nikolaj Bukh, professor ved Institut for Erhvervsstudier, Aalborg Universitet
  • Morten Amtrup, formand for bedømmelsesudvalget.

Oeconkonferencen

Oeconkonferencen afholdes i september hvert år.
I år fandt begivenheden sted den 25. september.