Aarhus Universitets segl

Find dine gamle studie­kammerater

Aarhus Universitet får snart et alumnenetværk. Her kan tidligere studerende finde studiekammerater, udveksle erfaringer, netværke og genopfriske gamle minder fra studietiden. Og Aarhus Universitet kan hurtigt finde alumnerne og målrette f.eks. nyhedsbreve og tilbud om arrangementer langt mere kvalificeret, end tilfældet er i dag.
I formen vil det nye netværk ligne sociale fællesskaber som LinkedIn og Facebook. Alumnen får en profil, hvor vedkommende kan uploade foto, cv-oplysninger og interesser. Herefter er det muligt at komme i en gruppe med andre, der har læst det samme som en selv.
Aarhus Universitets nye alumne­netværk, AU Alumni, går i luften sidst i januar 2011. Herefter er det muligt at gå ind og aktivere sin profil via www.au.dk/alumne.
Stinne Bille, der er alumnekoordinator på Aarhus Universitet, er ansvarlig for det nye netværk. Hun håber, alumnerne vil aktivere deres profil i stort tal. Både for at finde gamle studiekammerater og netværke, for eksempel i forbindelse med jobsøgning. Men også fordi, universitetet har brug for at få bedre kontakt til alumnerne.
– Vi har mange tilbud om nyhedsbreve og arrangementer, og med det nye netværk kan alumnerne selv være med til at bestemme, hvad de vil modtage oplysninger om. Det kunne for eksempel være aktuel forskning inden for deres område. På sigt kunne vi også rigtig godt tænke os at lave mentorordninger, både mellem studerende og alumner, men måske også alumnerne imellem, siger hun.
AU Alumni samler de alumnenetværk, der i forvejen findes på Aarhus Universitet, heriblandt ASB’s Connect. Aarhus Universitet har ca. 140.000 alumner.