Aarhus Universitets segl

Universitetet set udefra

Hvordan er det at studere i et andet land væk fra familie og venner? Hvorfor tage til Aarhus? Er danskerne til at komme i kontakt med? De spørgsmål og flere til har UNIvers stillet fem udenlandske studerende og forskere. Nogle har været her i et par måneder, andre i årevis, men alle har de en mening om Danmark og Aarhus Universitet.

Et internationalt miljø

Robert Blank er væk fra sit hjemland USA 8-9 måneder om året. Alligevel mener den aarhusianske gæsteprofessor, at hans danske kolleger på nogle punkter er mere internationale end ham.

Læs mere


En fremtid i Danmark?

Patricia Cuenca Martin er glad for sit studium, men absolut ikke for jobmulighederne i sit hjemland Spanien. Derfor overvejer hun, at blive længere i Aarhus end det planlagte år.

Læs mere


Man siger ikke ”De” til nogen

Det var en dansk underviser i England, der i sin tid ledte professor i økonomi Philipp Schröder på sporet af Aarhus Universitet.

Læs mere


Dansk på norsk

Det gode studiemiljø er en af grundene til, at norske Lene Sundalskleiv har valgt at tage en stor del af sin uddannelse på AU. Og at hun på forhånd forstår sproget, giver hende en fordel i forhold til andre internationale studerende.

Læs mere


Sproget er indgangen

Et helt nyt sprog og en god vejleder. Det blev tungen på vægtskålen, da newzealandske Jake Gulliksen skulle vælge et universitet at tage sin ph.d.-grad på.

Læs mere