For 80 år siden - i marts 1932 - blev tegningerne til Aarhus Universitets første bygning forelagt byrådet. Samme dag blev de præsenteret i den lokale dagspresse. Månedens billede er sakset fra Demokraten, Aarhus, 31. marts 1932.
Universitetshistorisk Udvalg blev oprettet 26. marts 1987, dvs. for 25 år siden, og gik samme år i gang med at foretage erindringsinterview med personer, der havde oplevet det unge Aarhus Universitet. Den første i rækken var professor, dr.phil. Rudi Thomsen (portræt herover).
I perioden 1928-1970 var Aarhus Universitet en selvejende institution med bestyrelse. Efter universitetsloven af 2003 er der igen indsat en bestyrelse som øverste myndighed. Universitetshistorisk Udvalg har udfærdiget et galleri over de hidtidige otte formænd.
I forbindelse med oprydning har Statsbiblioteket overdraget samling af tidligt materiale vedr. Acta Jutlandica (Aarhus Universitets officielle skriftserie) til Universitetshistorisk Udvalg.
Ved oprydning forud for ombygninger i universitetsledelsens omgivelser er tryksager og andre effekter fra Rektors gamle mødelokale blevet overdraget til Universitetshistorisk Udvalg.
I anledning af afholdelsen i denne måned af Århundredets Festival, hvor Folkeuniversitetet og Aarhus Universitet sætter spot på 1700-tallet, har vi fremfundet udvalgssekretærens artikel om den unge naturvidenskabsmand Henrich Steffens' studieophold i Bergen anno 1794.
En ganske omfangsrig samling af særtryk med dedikation fremsendt eller overrakt til AU's tysk-professorer gennem langt over et halvt århundrede er på baggrund af biblioteksomlægninger blevet overdraget til Universitetshistorisk Udvalg.
Cand.mag. Benny Adriansen har suppleret tidligere overdragelser med et varieret materiale med tilknytning til studieårene ved Aarhus Universitet (1958-1967), herunder fotos fra Historisk Instituts ekskursion til Sandbjerg 1960.
Den standende debat med udgangspunkt i "Koldau-sagen" har lighedspunkter med "Løgstrup-sagen", der rullede i 1975.