Aarhus Universitets segl

AU-forskere guider til spændende storbyrejser

Aarhus Universitetsforlag lancerer i slutningen af marts en række rejseguides, hvor AU-forskere og kulturpersonligheder guider rejsende til unikke oplevelser i alverdens storbyer.

Foto: Colourbox

Tag med musiker Niels Lan Doky til New Yorks bedste jazzbarer, studér Peterskirkens facade sammen med kunsthistoriker Mogens Nykjær fra Aarhus Universitet, eller følg med forfatter Rigmor Kappel Schmidt gennem Barcelonas grønne åndehuller. 
Den nye rejseserie Vide verden giver den videbegærlige rejsende et nyt kort på hånden i jagten efter at opdage nye, ukendte sider af verdens metropoler. Hvad enten det er en forlænget påskeweekend eller en længere sommerferie, der skal planlægges, så er der masser af inspiration at hente i Aarhus Universitets bud på en rejseguide. Fælles for bøgerne er, at aarhusianske forskere i hvert bind bidrager med deres viden og indsigt om geografiske områder, seværdigheder, historiske højdepunkter eller kulturelle strømninger.
– Målet med serien er, at dygtige forskere, kunstnere eller kulturpersonligheder formidler deres helt personlige oplevelse af en by. Det giver nogle spændende rejseguides, hvor vi har givet plads til bidragydernes engagement, begejstring og passion, fortæller forlagschef Carsten Fenger-Grøndahl.

Ikke som de andre

Bøgerne adskiller sig markant fra mere gængse rejseguides ved ikke at indeholde praktiske oplysninger om destinationen eller rejsen dertil.
– Den slags oplysninger skaffer folk i stigende grad selv på nettet. Derfor bruger vi ikke plads på at fortælle, hvor rejsen kan bookes, eller hvor man skal bo. Vi fokuserer i stedet på at levere den særlige oplevelse og den mere dybdegående viden om byen, historien og dens seværdigheder, forklarer Carsten Fenger-Grøndahl.
Bladrer man i bøgerne, er der også den forskel, at teksterne er længere end de korte notitser, man sædvanligvis finder om seværdigheder i andre guidebøger.
– Det er nok ikke lige bøger, man hiver frem og nærstuderer på gadehjørnet. Her er plads til større fordybelse, dog uden at det bliver svær læsning fyldt med fremmedord, fortæller Carsten Fenger-Grøndahl.
Som supplement til papirudgaven af guidebøgerne får køberen også en e-bog, så det er muligt at tage bogen med sig på en iPad.
Guidebøgerne er på gaden 27. marts.
I første omgang gælder det bøger om Paris, New York, Skt. Petersborg, Barcelona,
Berlin og Rom.