Aarhus Universitets segl

AUs succes: Naturvidenskab for folket

Aarhus Universitets Offentlige foredrag i Naturvidenskab udbredes til flere jyske byer.

Kemiprofessor Karl Anker Jørgensen stod for det næstsidste foredrag i rækken af Offentlige foredrag i Naturvidenskab dette efterår. Foredraget om molekylær gastronomi er blevet til i samarbejde med leder af Kemisk Kantine Eva Sillesen, der efter foredraget serverede smagsprøver på molekylær gastronomi for publikum.

Det hele startede i 2006 med seks foredrag i anledning af det internationale Einstein-år. Siden har Aarhus Universitets Offentlige foredrag i Naturvidenskab haft vokseværk. De første år var der omkring 300-400 tilmeldte pr. foredrag. Til sammenligning har der i år været omkring 2.000 tilmeldte til hvert af de foredrag, som Science and Technology arrangerer i samarbejde med Folkeuniversitetet i Aarhus.
Den store interesse har givet arrangørerne mod på at udbrede foredragene til andre jyske byer.
– Vi kan se, at mange kører langt for at komme med til foredragene i Aarhus. Der kommer folk fra Silkeborg, Herning, Vestjylland, Horsens og Vejle. Vi vil gerne give flere mulighed for at opleve foredragene, uden at de behøver at køre langt. På den måde håber vi, at vi totalt set kan nå ud til flere mennesker, siger chefkonsulent Jens Holbech, der arrangerer og koordinerer Offentlige foredrag i Naturvidenskab.
I løbet af den nyligt afsluttede sæson er et udvalg af foredragene blevet afholdt på AU Herning, og fra marts indleder AU et samarbejde med to gymnasier i Vejle. Der er samtidig forhandlinger i gang med øvrige egne af Jylland.
– På AU har vi allerede lavet det forberedende arbejde med at kvalitetssikre foredragene og kæle for detaljen. Så det arbejde er på plads, når foredragene udbydes til vores partnere i eksempelvis Herning og Vejle. Omvendt giver samarbejdet AU mulighed for at komme endnu bredere ud. Der er en rigtig god synergi i det, pointerer Jens Holbech.


Bliv klogere på Nobel

Efterårssæsonen for Offentlige foredrag i Naturvidenskab er næsten slut, men du kan stadig nå det sidste foredrag, hvor du kan blive klogere på årets nobelpriser. Det foregår den 3. og 5. december i Søauditorierne.