Aarhus Universitets segl

Deltagere og konferenciers på plads til Kapsejladsen

Op mod 15.000 studerende forventes at samles i Universitetsparken for at heppe på deres favorithold den 3. maj. Mediciner-festforeningen Umbilicus har nu løftet sløret for både deltagere og konferenciers til den traditionsrige kapsejlads på Aarhus Universitet.

Foto: Roar Lava Paaske.

Har du lovet din familie at stå tidligt op til kusinens konfirmation den 4. maj på store bededag eller sagt til din læsegruppe, at hele maj skal stå i eksamenslæsningens tegn?
Hvis et af svarene er ”ja”, bør du nok allerede nu begynde at finde på en god undskyldning. For den 3. maj løber Kapsejladsen – årets største sociale arrangement for studerende – af stablen i Universitetsparken.

Stolt af konferenciers

Folkene bag det store arrangement er mediciner-festforeningen Umbilicus. De er nu allerede klar med både konferenciers og ikke mindst navnene på de tolv deltagende foreninger. Til at lede slagets gang har kapsejladsarrangørerne i år hyret cykelkommentatorerne Jørgen Leth og Dennis Ritter. 
– De seneste måneder har vi ligget vandret for at leve op til Kapsejladsens omdømme, og det synes vi i den grad, vi har gjort med valget af Jørgen Leth og Dennis Ritter. De har vundet stor respekt hos især den sportsinteresserede danske ungdom gennem Jørgen Leths malende skildringer og Dennis Ritters knivskarpe analyser. Det er vi sikre på, at de også kan give publikum til Kapsejladsen, siger Andreas Bugge fra forretningsudvalget i Umbilicus.

Spændingen er udløst

Mest spænding har der været om, hvilke foreninger der i sidste ende slap igennem nåleøjet og blev en af de tolv, der i år skal dyste om pokalen ”Det Gyldne Bækken” og ikke mindst den ubeskrivelige ære og universitære udødelighed, det udløser at være på det hold, der er hurtigst over søen og i bund med øllen.
Men nu er spændingen udløst, og de tolv deltagere bliver Politologisk Forening, Juridisk Selskab, Søstrene, Humbug, Psykologerne, Ingeniørerne, Umbilicus, Økonomisk Forening, Svederen (lærerne), Idræt, Apollonia og Tågekammeret. 

Du kan løbende læse mere om Kapsejladsen på www.au.dk/kapsejlads