Aarhus Universitets segl

Elskovsrum i Studenternes Hus

Det var dengang: I september 1969 trak et særligt rum på Aarhus Universitet overskrifter i mange danske aviser. Studenterforeningen havde til sin 41 års fest indrettet et kælderlokale i Studenternes Hus med madrasser, røgelsespinde, stearinlys og hyggemusik.

Det siges, at skiltet ”For værdige trængende” i aftenens anledning var flyttet fra sin plads på toiletdøren til et bordtennisrum, som i stedet fungerede som ”Young Lovers Room”. Foto: Aktuelt, 6. sept. 1969

”Young Lovers Room” kaldte de det, for her var det meningen, at festens elskovshungrende par, som ikke kunne styre lysterne, til de kom hjem, kunne lade erotikken få frit løb.

I den socialdemokratiske avis Demokraten den 6. september 1969 stod der:
”De kom, de unge elskende. Young Lovers Room i kælderen i Studenternes Hus blev udnyttet, om end det tog timer, og klokken måtte snige sig over midnat, før studenterne ligesom havde indrettet sig på nyskabelsen.”

En af arrangørerne var Birte Siim, som i dag er professor ved Institut for Kultur og Globale Studier på Aalborg Universitet. Det er hende, som ses på fotoet fra den socialdemokratiske avis Aktuelt. I 1969 var hun blandt andre valgt til Studenterforeningens bestyrelse.
– Jeg kan blandt andet huske, at fotoet vakte landsdækkende opmærksomhed, da det kom på forsiden af Ekstra Bladet, siger Birte Siim.
Hun fortæller, at det primært var PR for Studenterforeningens arrangementer, og at det derfor ikke giver mening at tale om ”Young Lovers Room” løsrevet fra konteksten: Studenterforeningens generelle profil, som blandt andet var seksuel frigørelse.
– Vi var en del af studenteroprøret, som handlede om både kultur og politik, siger hun.