Aarhus Universitets segl

Idrætsstuderende sparker U21-EM i gang

I juni indtager Europas største fodboldtalenter græsbanerne i Jylland ved U21-EM. En flok frivillige idrætsstuderende gør deres til, at begivenheden i Aarhus bliver en folkefest.

En måske kommende fodboldstjerne tester sin sparkekraft. Aktiviteten er en af mange, som U21-EM-arrangørerne med hjælp fra idrætsstuderende afholder på aarhusianske skoler.

Det hele begyndte, da arrangørerne bag U21-EM, der afholdes i Danmark fra 11. til 25. juni, tog kontakt til festforeningen F.U.C.K. på Idræt. De ville høre, om foreningen var klar på at lave noget sammen med dem om U21-turneringen til Kapsejladsen.
– De (arrangørerne, red.) ville gerne hjælpe os med at lave en fed intro, og vi havde ikke lige noget på tapetet, så det sagde vi ja til. Den lå jo lige til højrebenet for os som idrætsstuderende, fortæller formand for F.U.C.K. Nils Hjælm Kristensen.
Foran 18.000 studerende sprang U21-EM-maskotten Andy så ud til tonerne af den danske fodbold-evergreen Re-Sepp-ten fra 1986. Et frugtbart, men spraglet sportssamarbejde var født.

Fodbold er også for børn

Kort efter tog to andre idrætsstuderende, Torben Rokkedal Lausch og Morten Toft, på eget initiativ kontakt til eventafdelingen bag U21-EM. De er begge kandidatstuderende, men har derudover studeret Sports management i USA. De så derfor en god chance for at booste cv’et og få noget erfaring ved at melde sig som frivillige.
– Vi henvendte os til arrangørerne, fordi vi mente, vi havde kompetencer og lyst til at fremme oplysningen omkring U21-EM i Aarhus. Det er så blevet til, at vi hjælper med at afvikle nogle SFO-events på forskellige aarhusianske skoler, siger Torben Rokkedal Lausch.
Hos arrangørerne er man glade for samarbejdet med de universitetsstuderende, som ud over de frivillige fra idræt også inkluderer Studenterhus Århus.
– Det er attraktivt at arbejde sammen med unge mennesker. De er fulde af gåpåmod, griber de gode idéer og har masser af resurser. Fedt, at de vil være med til at løfte vidensniveauet om denne kæmpe byfest til sommer, siger Nicki Stougaard, der er eventkoordinator for U21-EM i Aarhus.
Torben Rokkedal Lausch og Morten Toft skal hen imod turne-
ringen planlægge forskellige akti-
viteter i forbindelse med en række promotion events på skolerne. Her får børnene for eksempel mulighed for at spille forskellige fodboldlege, teste deres sparkekraft og møde maskotten Andy.

”3, 2, 1, NU!”

Det første SFO-arrangement foregik på Sølystskolen den 9. maj. Her invaderede cirka 120 spændte og energiske børn fra 0. til 4. klasse boldbanerne, og til at styre løjerne var blandt andet Anne Cathrine-Frølich og Katrine Lindgaard Jensen. De var på dagen suppleanter for Torben Rokkedal Lausch og Morten Toft. Begge er tidligere fodboldpiger, og som de andre er de i gang med at færdiggøre deres kandidatuddannelse på Idræt.
De to havde ingen skrupler over at sige ja, selv om det betød ulønnet arbejde fra formiddag til sen eftermiddag.
– Jeg ser det ikke som en sur pligt at skulle hive en dag ud af kalenderen for at hjælpe her. Jeg vil da i hvert fald hellere det her end at skrive opgave, griner Katrine Lindgaard Jensen.
De to sørgede for at instruere børnene i en forhindringsbane, hvor man skulle hoppe over, under og igennem diverse hulahopringe og bomme. Og knap var arrangementet skudt i gang, før de kvindelige instruktører havde en hale af 2. klasse-piger efter sig.
– Det er godt nok nogle meget engagerede børn. De går virkelig til den, bemærker Katrine Lindgaard Jensen, der sammen med Anne Cathrine-Frølich i tre stive solskinstimer førte elev efter elev igennem forhindringerne.   

 



Arrangørerne af U21-EM har stadig brug for frivillige, så er du fritaget for eksamener midt i juni, eller har du bare brug for nogle alternative overspringshandlinger, så kig forbi: u21denmark2011.com/frivillig – også selv om du ikke er idrætsstuderende.