Aarhus Universitets segl

Måske Østjyllands bedste arbejdsplads

Iver og glæde på arbejdet gjorde, at tilsynsassistent Hanne Christensen indstillede sin arbejdsplads til TV2 Østjyllands konkurrence. Rengøringen på Health er nu valgt ud til finalen om at blive Østjyllands Bedste Arbejdsplads 2011.

"På en måde har vi jo allerede vundet, fordi vi har fået den anerkendelse, som jeg synes, arbejdspladsen skulle have, men selvfølgelig satser vi da på, at vi går hele vejen", siger Hanne Christensen, som mener, at rengøring langt fra behøver at være kedeligt. Foto: Roar Lava Paaske | AU-foto

Tilfredse medarbejdere, der yder det optimale og er glade for at komme på arbejde, er det, tilsynsførende for rengøringen på Health Hanne Christensen knokler for hver dag.
Health dækker et areal på mere end 50.000 kvadratmeter, så der skal mange hårdtarbejdende kolleger til at skure de mange gulve. Dem tager Hanne Christensen sig af i det daglige, både socialt og fagligt. Alt skal gerne fungere på en ergonomisk korrekt måde.
Hendes dag begynder klokken 05.30 med telefontid, så der er styr på arbejdsplanen.
– Vores hektiske tid er i morgenstunden, for vi skal være færdige med alle undervisningslokaler inden klokken halv otte. Det skal bare køre. Så selvom jeg ikke gør rent, så snupper både jeg og rengøringslederen selvfølgelig en rengøringsvogn, hvis der er mange fraværende, siger hun.
Hanne Christensen var tidligere selvstændig med eget rengøringsfirma, og hun er uddannet socialpædagog. Som hun selv siger, har hun et ”service-gen”.
– Vi gør rigtig meget ud af at få nye medarbejdere ind og få dem lært op på en ordentlig, fornuftig måde. De skal fra dag et føle, at der bliver taget hånd om dem, for det giver absolut en bedre arbejdsplads for alle parter, siger hun.

Mange nationaliteter

For at medarbejderne kan føle sig trygge og have en social base på deres arbejde, er de inddelt i mindre grupper på fire til ti medarbejdere. Der er ansat folk med mange forskellige nationaliteter.
– Fordi vi har rigtig mange fremmedsprogede, så er der enighed om, at vi kun taler dansk i kaffestuen. På den måde bliver alle bedre til sproget og kan kommunikere trygt med hinanden. Vi har set folk, der kommer ind som skygger og taler engelsk for at være sikre på, at vi forstår dem. Nu taler de løs på dansk, og vi kan sagtens forstå hinanden. Der sker en udvikling, og det gælder også fagligt, siger Hanne Christensen og fortsætter:
– Det fedeste er nok at se den glæde, langt de fleste udviser for bare det at have et job. De har fået en chance, og den har de virkelig grebet. De knokler. De vil så gerne vise, at de kan. Jeg har sommetider svært ved at styre dem, griner hun.

ØBA 2011

Både de ansattes og hendes eget engagement gør, at Hanne Chris-tensen har meget svært ved at finde noget specielt negativt ved sit arbejde.
– Jeg glæder mig hver dag, jeg skal på arbejde. Jeg ved, at jeg møder ind til nogle udfordringer, og jeg ved nogenlunde, hvordan dagen starter, men aldrig hvordan den udvikler sig, siger hun.
Den arbejdsglæde betød, at Hanne Christensen slog til, da TV2 Østjylland i år åbnede konkurrencen om at kåre Østjyllands bedste arbejdsplads.
– Jeg indstillede os, fordi andre også skal vide, at rengøring ikke behøver at være kedeligt. Det er rigtig dejligt at gøre rent, hvis man er på en arbejdsplads, som også forstår, at der skal være plads til både sjov og kaffepauser, siger hun.
I alt blev 127 arbejdspladser indstillet til konkurrencen, og ud af dem er kun otte arbejdspladser udvalgt til finalen. Forskellige brancher er repræsenteret, lige fra Arla Foods a.m.b.a. til Oversætterhuset A/S – og rengøringen på Health.
Finalepladsen er Hanne Christensen meget stolt af.
– På en måde har vi jo allerede vundet, fordi vi har fået den anerkendelse, som jeg synes, arbejdspladsen skulle have, men selvfølgelig satser vi da på, at vi går hele vejen, griner hun.


 

Finaleshowet afholdes på Værket i Randers den 31. marts. Man kan heppe på Healths rengøring i TV2 Østjyllands nyhedsudsendelse klokken 19.30 og på Kanal Østjylland fra klokken 20.00-20.30.

Det er op til seerne, hvem der skal vinde konkurrencen. Dagen før finalen, onsdag den 30. marts, udpeger TV2 Østjyllands seere via en sms-afstemning tre arbejdspladser, som dommerne skal vælge den endelige vinder iblandt.

På TV2 Østjyllands hjemmeside kan du se indslag med Hanne Christensen og resten af     rengøringen på Health.

 


 

MØD EN TAP

Har du lyst til at fortælle om dit arbejde – eller kender du en TAP, vi bør skrive om – så skriv
eller ring til univers@au.dk eller 8942 2449.