Aarhus Universitets segl

Ny professor stiller skarpt på hjerneceller

Sune Nørhøj Jespersen er ny professor i neurofysik på Aarhus Universitet. Han arbejder tværdisciplinært med sin kombination af neurovidenskab og fysik og håber at udvikle teknologi, der kan diagnosticere hjernesygdomme tidligere og mere præcist.

Professor, dr.med., ph.d. Sune Nørhøj Jespersen.

Sune Nørhøj Jespersen er ny professor på Aarhus Universitet. Han har en ph.d.-grad i teoretisk fysik og en doktorgrad i medicin, og han kommer til at trække på begge fagområder i sit virke som professor, hvor han skal udvikle et MRI-mikroskop til hjerneskanninger. 

Med en opløsning så høj, at den svarer til de enkelte hjerneceller, kan et MRI-mikroskop give mere relevant biologisk information på en sikker og ikke-invasiv måde. Sune Nørhøj Jespersens forskning og udvikling af et nyt mikroskop kan derfor gøre det muligt at diagnosticere hjernesygdomme – både mere præcist og også på et langt tidligere stadie. Og det giver potentiale for bedre behandlingsmuligheder for patienter med hjernesygdomme som fx demens.

Sune Nørhøj Jespersen tiltræder sit professorat på Institut for Klinisk Medicin den 1. juli 2017. Han vil fortsat være tilknyttet Institut for Fysik og Astronomi også.

Kontakt

Professor, dr.med., ph.d. Sune Nørhøj Jespersen
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin - Center for Funktionelt Integrativ Neurovidenskab og  
Institut for Fysik og Astronomi
Mobil: 60 89 66 42
Mail: sune@cfin.au.dk