Aarhus Universitets segl

Ombygningsplanerne i Universitetsparken udskudt

Manglende fondsmidler har foreløbig skrinlagt ombygningen af Universitetsparkens kollegier. Kollegianerne jubler, men ifølge bestyrelsen er planerne slet ikke droppet.

Foto: Jesper Rais

De 150 beboere på Parkkollegium 1, 2 og 3 kan ånde lettet op. På et møde i Kollegiebestyrelsen den 27. marts blev det nemlig bekendtgjort, at de omstridte ombygningsplaner af Universitetsparkens kollegier er skrinlagt efter manglende tilsagn om fondsfinansiering. Og der bliver således ingen opsigelser af kollegianernes lejemål per 1. august. Kollegianerrådets formand Hans Henrik Juhl mener, det er gode nyheder.
– Jeg gik fra bestyrelsesmødet med et smil på læben, selvom jeg nok må indrømme, at beslutningen var forventelig, siger han.

”Ikke 496’s fortjeneste”

Renoverings- og ombygningsplanerne har i længere tid manglet omkring 20 millioner kroner for at kunne realiseres. Det svarer til halvdelen af projektets budget.
– Og da vi arbejdede med en tidsramme for projektet om, at finansieringen skulle være klar i slutningen af marts, har vi efter afslag fra flere fonde nu måttet lægge ombygningen på køl, siger formand for Kollegiebestyrelsen Bent Müller, der ikke har noget bud på, hvor pengene skal komme fra.
”Det er en festens dag for kollegianere og sympatisører!”, skriver bevægelsen 496 – bevar Parkkollegierne, der siden sidste år har kæmpet imod ombygningsplanerne, på deres Facebook-side. Ifølge Bent Müller har bevægelsen dog ikke haft nogen indflydelse på beslutningen om at skrinlægge ombygningsprojektet.
– Det er alene en økonomisk beslutning. Og det er alene bestyrelsens beslutning. 496 kan ikke bryste sig af, at det er deres fortjeneste, siger han.

Brygger på nye planer

En af 496 – bevar Parkkollegiernes største ankepunkter har været manglende inddragelse af kollegianerne i processen op til ombygningen. Med en længere tidsramme ser Hans Henrik Juhl nu bedre muligheder for kollegianerindflydelse på ombygningsprojektet.
– Vi brygger allerede nu på et udspil sammen. Selvom det kun er på idéniveau, så ved vi i hvert fald, at det bliver stærkt inspireret af Vennelyst Kollegiet, som AU har bekostet en renovering af, siger han og tilføjer, at Kollegianerrådet snart vil holde et beboermøde for at få inputs.
Kollegianerne skal dog ifølge Bent Müller ikke regne med at få nogen afgørende stemme i den fremtidige ombygningsplan.
– Hvis nogen kommer med gode forslag til, hvordan vi fremtidssikrer kollegierne, vil vi da selvfølgelig tage det op i bestyrelsen. Men man må ikke forvente, at vi nu er klar til at vende vores dybt gennemarbejdede projekt ryggen, siger han. 

UNIvers har forgæves forsøgt at få en kommentar fra 496 – bevar Parkkollegiernes talsmand Bo Tranbjerg.