Aarhus Universitets segl

Overspringshandlinger på nettet

Savner du et sted, hvor du kan netværke med andre studerende om både faglige emner og fritidsstof? Så er overspring.dk lige noget for dig.

Til Overspring.dk’s skribentmøder skabes forbindelser mellem studerende fra vidt forskellige studieretninger. Livet som studerende i Aarhus er fællesinteressen og drivkraften bag arbejdet med hjemmesiden. Foto: Jesper Rais | AU-foto

Hvor kan jeg få studierabat i Aarhus, hvilken café er lige sagen, og hvilken åben forelæsning må jeg bare ikke gå glip af? Artiklerne er mange og forskellige på den næsten nystartede hjemmeside for studerende: Overspring.dk.
Sidens to redaktører Maria Garde og Alexandra Balshøj undrer sig over, at der ikke findes en lignende hjemmeside. Ifølge dem er det broen mellem det faglige og fritidsaktiviteterne, der gør siden interessant for de aarhusianske studerende.
– Idéen er at få en platform, hvor folk kan mødes om det, de er fælles om – at være studerende. Selvfølgelig er der forskel på at læse jura og antropologi, men man har rigtig meget til fælles alligevel, siger Alexandra Balshøj.
– Vi håber på, at det kan blive en overspringshandling for studerende på linje med Facebook på et tidspunkt, griner hun.

Netværk for studerende

I december 2010 gik Overspring.dk i luften, og i dag arbejder –     udover de to redaktører – 16     frivillige skribenter på at holde siden kørende. Formålet med siden er, at de studerende i Aarhus har et sted at dele deres studieliv med andre studerende.
– Det behøver ikke være et fyord at netværke. Det kan faktisk være rigtig sjovt, og man får nogle fede bekendtskaber ud af det. Vores skribenter møder hinanden på kryds og tværs, og det er der kommet nogle vanvittigt fede ting ud af. Med tiden vil vi også gerne have, at læserne kan bidrage mere, måske gennem et forum, siger Maria Garde, som til dagligt læser informationsvidenskab.

Både sjovt og pænt på cv’et

Overspring.dk’s frivillige skribenter deler tydeligvis synspunkt med redaktørerne.
– Her er et rigtig godt fællesskab, og selvom det er relativt nyt, så laver vi en del ting sammen, siger Joeb Høfdinghoff Grønborg, som til dagligt læser medievidenskab.
– Jeg kan selvfølgelig bruge arbejdet til at udvikle mine skrivekompetencer, og så ser det jo pænt ud på cv’et. Vi har i princippet lige så stort ansvar for siden, som redaktørerne har, og det gør, at vi føler, det er lige så meget vores projekt, som det er deres, siger han.
– Vi kan selvfølgelig høste nogle frugter af det i fremtiden. Men samtidig synes vi ganske enkelt, at det er helt vildt sjovt, siger Maria Garde.


Fra Overspring.dk:

overspring.dk holder launchbar, og du skal med!

Overspring.dk inviterer alle vores venner og læsere til et brag af en torsdagsbar den 10. marts.
Det foregår på Shen Mao–Ping Pong Bar, som ligger under Clemens Bro (ved siden af Sway).
Den forholdsvis nye bar har en megalækker og rå stemning, og som navnet afslører,
kan man spille bordtennis dernede.

Overspring.dk og Shen Mao sørger for fed stemning med gratis drinks til de første 100, god musik, præmier fra forskellige butikker i Aarhus og ikke mindst en episk bordtennisbattle. Baren starter    kl. 20, og indtil kl. 23 vil der være ekstra lækre priser i baren på drinks, øl og shots.

Vi glæder os til at se en masse glade mennesker og præsentere holdet bag Overspring.dk.
Find arrangementet på Facebook: Overspring.dk
Læs en anmeldelse af Shen Mao på overspring.dk