Aarhus Universitets segl

Så stands dog toget!

Af Anders Bobek. Elevrepræsentant for studerende på TEKO og AU Herning

Transport

Som studerende i Herning kan det være en kamp overhovedet at nå frem til sit uddannelsessted, uanset om man studerer design og mode på TEKO eller business, teknologi og kommunikation på AU Herning. Mange studerende er bosat i Ikast, Silkeborg eller Aarhus, men ønsker en af de uddannelser, som Herning kan tilbyde. Det betyder, at de må kaste sig ud i den daglige udfordring, der hedder den jyske kollektive trafik.

Transportmidlet er et tog, og stationerne hedder Aarhus, Silkeborg, Ikast og så Birk Centerpark, hvilket er stationen, som vi studerende stiger af på, når vi skal i skole.

Problemet er, at endestationen kun hedder Birk Centerpark halvdelen af gangene, altså én gang i timen, da man har valgt, at stationen ikke skal være et primært stop! De dårlige transportmuligheder betyder, at folk vælger at gå tidligt fra lektioner, så man slipper for at skulle lægge det meste af en time oveni sin i forvejen lange togtur.
De dårlige togforbindelser gør det også umuligt at konkurrere med andre studerende om mulige studiejobs, for uanset om man læser til designer, civilingeniør eller håber at blive ejer af et reklamebureau, så er de relevante studiejobs placeret uden for Herning.

Det kan ikke være rigtigt, at det skal være SÅ svært at være studerende uden for landets store byer!

Det eneste, vi studerende ønsker, er, at Birk Centerpark bliver et fast stoppested for alle toge mellem Herning og Aarhus. Gode togforbindelser vil skabe bedre uddannelser og mulighed for bedre studiejobs og gøre hverdagen lidt lettere. Så derfor beder de studerende Arriva om at gøre noget ved problemet og få det hele til at køre på skinner!