Sommerlæsning og studieture
I år afholder AU for første gang et samlet Summer University. Det betyder flere fag at vælge mellem og bedre råd til fælles udflugter.
Måske virker det lidt underligt at skrive om sommerkurser lige nu. Vi har endnu engang været frosset til is i et par måneder, og varmeregningen har det også bedst med, at dagslyset stadig er begrænset. Men faktisk er det lige præcis nu, du skal til at tænke på, om der er et forløb på AU Summer University, der kunne være noget for dig.
For første gang samler Aarhus Universitet de mange udbud under ét sommeruniversitet, og derfor kan du i år vælge mellem 85 forskellige fag mod cirka 50 sidste år. Idéen med et sommeruniversitet er med andre ord ikke ny, men fagene har tidligere været udbudt decentralt fra de forskellige hovedområder.
– Vi har fået en rigtig god start, siger Dorte Føns Sørensen fra Internationalt Center. Hendes jobtitel er Head of AU Summer University, og hun har siden 1. marts sidste år arbejdet med at samle de forskellige udbud under et.
– Målet er at gøre det lettere for både studerende og undervisere, når der fremover kun er én indgang til sommerkurserne og fælles serviceydelser. Vores tiltag har åbenbart fået flere til at melde fag ind i år. Samtidig har vi også nogle stordriftsfordele nu, så vi kan tilbyde flere attraktive tilbud ud over de faglige, fortæller hun.
Håber på valgfrie ECTS-points
For den studerende kan et forløb på Summer University være en god idé, hvis man for eksempel har et hårdt semester foran sig, som kan blive blødt lidt op ved at samle nogle ECTS-points i sommerferien. Fagene giver enten fem eller ti ECTS-points, og al undervisning foregår på engelsk.
Dorte Føns Sørensen håber, at det nye Aarhus Universitet vil give mulighed for mere fleksible studieordninger, så de forskellige retninger kan have indbygget valgfrie ECTS-points. Man kan så eventuelt bruge disse på et af de mange særlige sommertilbud, som ofte er fag, der ikke bliver udbudt i semestret.
– Sådan har det for eksempel været på ASB, hvor sommeruniversitetet var utrolig populært blandt skolens egne studerende. Her var omkring 80 procent af kursisterne interne, mens der på andre forløb næsten kun kommer studerende udefra, fortæller Dorte Føns Sørensen.
De interne studerende fokuserer ifølge Dorte Føns Sørensen mest på det faglige indhold og udbytte, mens det sociale liv med pub-quiz og city-safari betyder rigtig meget for de eksterne. Derfor varmer det ekstra meget, når kurserne er overstået, og de mange takkemails tikker ind:
”Dear Dorte, I am Jacky Lin (Lin Jiaqi), an exchange student from Sun Yat-sen University, Guangzhou, China. It is so great to join the Summer University at ASB and I did learn a lot from it. Thank you so much for the wonderful organisation! I am looking forward to studying at ASB again!”.