Aarhus Universitets segl

Aarhus Studenterjazz (Århus Studenter Jazz)

Aarhus Studenterjazz kom til verden 19. november 1964. Baggrunden for oprettelsen af foreningen var dels, at en allerede eksisterende jazzklub ("Studenternes Jazzklub") ikke arrangerede koncerter, men udelukkende grammofonplade-aftener, dels at man - med Stakladens indvielse måneden forinden - nu stod med muligheder for at arrangere koncerter med store, internationale navne.

På udklippet herunder kan man se, hvem de stiftende medlemmer af Aarhus Studenterjazz var.

Fra midten af 1960'erne præsenterede Aarhus Studenterjazz en lang række af fornemme internationale jazzmusikere i Stakladen.

Allerede fra midt i anden halvdel af 1960'erne var interessen for jazz imidlertid svindende blandt studenterne, og Aarhus Studenterjazz kastede sig derfor også over rockmusikken. Bl.a. arrangerede foreningen koncerter med Country Joe and The Fish, Procol Harum, Family og the Grateful Dead (Stakladen), Jimi Hendrix (pdf), the Rolling Stones og the Who (Vejlby-Risskov-Hallen) - for blot at nævne enkelte arrangementer fra de år.

Enthusiasmen for beatmusikken, som rock'en kaldtes dengang, var imidlertid ret begrænset hos Bent J. Jensen, der havde været primus motor i oprettelsen af Aarhus Studenterjazz, og på et ikke nærmere fastslået tidspunkt enten i slutningen af 1972 eller i løbet af 1973 var det slut med foreningens virke.

Herefter var det andre, der arrangerede jazz- og rockkoncerter i Stakladen, og Bent J. Jensen oprettede et jazz-reservat i jazzværtshuset Bent J på Nørreallé.