Aarhus Universitets segl

Ph.d.-studerende fra AU kåret til Europas bedste

En enig udvælgelseskomité ved Euroscience har valgt at give ”European Young Researchers’ Award 2011” til ph.d.-studerende ved iNANO.

Foto: Lars Kruse

Dorthe B. Ravnsbæk, ph.d.-studerende ved Interdisciplinært Nanoscience Center (iNANO), har modtaget ”European Young Researchers’ Award 2011”. Prisen gives til en yngre forsker, som har ydet fremragende bidrag til videnskaben. Udvælgelseskomiteen lagde blandt andet vægt på den uhørt høje videnskabelige kvalitet i Dorthe B. Ravnsbæks forskning. Dorthe B. Ravnsbæk håber, at den fornemme pris vil åbne døre for en forskerkarriere.
– Jeg er utrolig beæret og stolt af at have modtaget ”European Young Researchers’ Award 2011”, og det betyder meget for mig, at mit forskningsarbejde har fået denne internationale anerkendelse, siger den aarhusianske ph.d.-studerende.
Centerleder ved iNANO, professor Flemming Besenbacher, er fuld af lovord om den unge forsker:
– Det er en kæmpestor anerkendelse af Dorthe, som er et fantastisk eksempel på en hårdtarbejdende ph.d.-studerende, der under sit studium yder langt ud over, hvad der normalt forventes, siger Flemming Besenbacher.